Μάχη της Κρήτης και Φιλοτελισμός

fillo-smaller75 χρόνια πέρασαν από την ηρωική Μάχη της Κρήτης. Την Μάχη που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας. Την Μάχη των Μαχών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όχι μόνο δεν θα μπορούσε να μην είναι παρόν στις εκδηλώσεις αυτές αλλά και υποχρέωση του ήταν να συμμετέχει ενεργά λαμβάνοντας υπόψη και τα αυξανόμενα εκθέματά του, που κοσμούν την Έκθεση για την Μάχη της Κρήτης.

 

Έτσι για φέτος και στα πλαίσια των εξαιρετικών σχέσεων με τα ΕΛΤΑ και μετά την έκδοση νέου Επετειακού Γραμματοσήμου για τα 75 χρόνια αποφασίσαμε για την έκδοση του Επετειακού γραμματοσήμου. Η ανταπόκριση των ΕΛΤΑ ήταν άμεση και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν στο χώρο μας τα νέα φιλοτελικά προϊόντα. Σημαδιακή ημερομηνία. 75 χρόνια πριν 20 Μαΐου 1941 ξεκινούσε η μεγάλη επιχείρηση-κατάληψης της Κρήτης από αέρος. Κι εμείς 75 χρόνια μετά την ίδια ημέρα παρουσιάσαμε τα νέα γραμματόσημα. Ένα επετειακό φύλλο με πέντε (5) γραμματόσημα από τα οποία το ένα παρουσιάζει ένα μικρό αποβατικό σκάφος που μεταφέρει συμμαχικό στρατό από τα Σφακιά στην Αίγυπτο, το δεύτερο βομβαρδισμό του συμμαχικού στόλου στο λιμάνι της Σούδας και το τρίτο τον επίσημο θυρεό τη Μάχης της Μάχης της Κρήτης, τοποθετημένα σε ένα καλαίσθητο αντίστοιχο ντοσιέ. Εκδόθηκε επίσης ειδικός αναμνηστικός φάκελος με σφραγίδα χρυσοτυπίας ειδικά για την 20η Μαΐου 2016.

fakelos naytiko mouseio telikos

Είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Γιάννη Ζαρολιάγκη, ο οποίος παρουσίασε τα φιλοτελικά είδη και προσέφερε αναμνηστικά στους επισήμους μας. Κοντά του ήταν επίσης και ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής κ. Γιάννης Λεπενιώτης καθώς και η Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Χανίων.

Τα νέα αυτά προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά από το Μουσείο μας σε μικρή ποσότητα και οι φίλοι μας τα υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τα Χανιά όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εμείς με πολύ αγάπη συνεχίζουμε την φιλοτελική προσπάθειά μας και ευελπιστούμε ότι τα νέα αυτά φιλοτελικά είδη θα κοσμήσουν τις σειρές των φιλότεχνών και όχι μόνο. Υποχρέωση μας να κρατήσουμε άσβεστη την φλόγα της ένδοξης Ιστορίας του τόπου μας.